Animație

La această specialitate, vom discuta mai mult despre mișcare, tehnici și tehnologii de producție a filmului de animație.

La această specialitate, vei învăța partea conceptuală a animației: dezvoltarea ideii, personajelor și decorului utilizat în filmele de animație 3D.

Game Design

Ce este Game Design (Dezvoltarea Jocurilor Video)?

Un joc video este un joc electronic în care jucătorul interacționează cu o interfață grafică, devenind parte a unei realități virtuale. În această realitate el poate lua decizii, se poate mișca, acționa, iar acțiunile sale vor genera un răspuns vizual pe ecran.


Industria jocurilor înregistrează cea mai mare creștere din toate sectoarele industriilor de divertisment. În 2021, valoarea ei era de $180 miliarde, cu o creștere de +14,4% comparativ cu 2020.


La fel ca și toate Profesiile Viitorului, Game Designul combină partea artistică – grafica, personajele, scenele – cu cea tehnică, exprimată în dezvoltarea, conceptualizarea și programarea jocurilor. Ție care ți se pare mai atractivă?


La UTM, vei studia cum să conceptualizezi și produci jocuri electronice din punct de vedere tehnic. Aici, vei învăța să dezvolți ideea unui joc, să desenezi, să animezi și să programezi jocul.

Te interesează designul narativ al jocurilor, povestea din joc? Aici vei învăța Game Design începând de la dezvoltarea personajelor, costumelor, mediului și scenelor în care are loc acțiunea.

Am ajuns la partea serioasă – programarea. Dacă vrei să înveți să scrii un cod curat, lucrativ și eficient, pentru ca jocul să meargă pe dispozitive, alege Game Design de la USM.

Multimedia

Ce presupune Multimedia?

Un domeniu care combină diverse medii pentru a crea conținut informativ și captivant. Aceasta include: fotografii, video, editare video și audio, design web, arte grafice și animație, scriere de scenarii și media interactive.


Producătorii multimedia joacă un rol important la fiecare dintre cele trei faze ale procesului de producție: preproducție, producție și postproducție. Multimedia este o deviere a industriilor de film și producție TV, datorită tehnologiilor noi aplicate.


Ce abilități sunt necesare în Multimedia?

Pasiune pentru film, social media

Gândire creativă

Abilitatea de a crea un scenariu

Capacitatea de a juca cu emoțiile publicului

Interes pentru muzică, film, teatru, podcast

Aici vei studia cum să creezi și conceptualizezi forme și conținuturi video. Deoarece specialitatea e strâns legată de jurnalism și producție de film, vei învăța să creezi conținut viral în online, să gândești campanii și evenimente care ar ține publicul în suspans.